Philippe Foreau´s Methode Traditionnelle Demi-sec
Vouvray, Val de la Loire
Älskade bubblor från härliga Vouvray i Val de Loire av endast fylliga Chenin Blanc druvan. Just denna halvtorra mousserande av Philippe Foreau är en cuvée av endast årgång 1999.
Druvorna plockas i oktober och låts sedan lagras på fat av olika träslag fram till april då de får jäsa en andra gång enligt traditionella champagne metoden och lagras på flaska i 48månader.
Vinet har en djup druvighet, riktigt tydligt chenin. honung söt och aningen brödig doft.
Den har verkligen en riktigt fin mousse av att ha få legat till sig i flera år. En lite citrus ton följt av aningen brödighet och ljusgröna äppelsmak.
Detta är verkligen en riktigt bra välutvecklad halvsöt smak vill jag säga och riktigt djupfuktighet. Ett måste till Brioch!
Eller som Philippe Foreau själv säger: jag anser att specifikt stödja denna med småkakor
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar