100% blåbär
Bergslagen, Sverige
en liten producent, Saxhyttegubben, har förändrat många svenskars syn på det alkoholfria altenativet till vin. i Bergslagen norr om grythyttan. är det endast bär av högsta kvalité som duger för att göra dessa drycker, finner man inte tillräckligt fina bär, väljer man att inte göra drycken. Som nu tex då det inte finns några bra lingon så har man därför slut på lagret med den andra drycken "100% Lingon".
Vad mer? på baksidan kan man bla läsa att det tar hela 2300blåbär för att göra en 33cl flaska de låter maffigt!
låt oss lätta på kapsylen!
Färgen är slående tät.
Sticker vi ner näsan möts man först av en försiktig bär-typisk doft med syltiga härliga inslag samt toner av barr.
Smaken är ganska speciell, de är helt klart en speciell dryck vissa drag av min gom känner viss strävhet och tanniner som påminner om ett röttvin. medans de första tonerna är spritsiga o syltiga med en balanserad god eftersmak....känns de nästan som att de här skulle kunna vara en spännande dryck om den mötte fat.
I korta drag en fantastisk dryck till ljustkött eller bärig choklad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar