11 april 2012

Clos Naudin 2002 Réserve

Philippe Foreau´s Methode Traditionnelle 2002 Réserve
Vouvray, Val de la Loire

eftersom jag skrivit om detta vin så mkt innan går jag istället för o beskriva vinet, direkt på anteckningarna:)

Vid öppnandet stiger, meter från flaskan, en kraftig men typisk brödig doft just för producenten.
Färgen är precis som när jag testa den senast, förra året, precis början till mörkare, färgen har precis börjat gylna till sig och är skimrande gyllene.
Doften är extremt bred och mäktig. Här känns det verkligen att det öppnats upp mer, trots utan luftning.
Doftar man högt är det massor, massor av jäst och bröd.
Stick ned näsan och dedär typiska lätt druviga lena, runda, vita-tonerna som är så typiska för 2002 kommer fram.
I gommen är spektrat mycket brett, upplevelsen är inte lika bitsk-ung längre, dock precis bara början till öppning. Här in finner sig de typiska tonerna; honung, vitablommor, varma äpplen, och självklart massor med bröd.
Finishen som är riktigt kraftig med toner av, brioch, kalk och rök sitter i riktigt riktigt länge.
Syran är fortfarande livligt skarp, men somsagt balansen har äntligen börjat komma till. Långt från mogen dock. Men underbart att den börjar bli njutbar nu och många många år frammåt:)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar