17 november 2012

David Léclapart 2005

David Léclapart L'amatuer Blanc de Blancs 2005

Färgen är gyllene med påbrå till mognad.
Doften är svår, fortfarande ungt-spretig.
Årgångens stora varma fauna av bakade frukt är här, det är ännu en gång en tydligt, kryddig profil som vi möts av. Mycket tydligt ett nytömt Calvados-fat.
Denna tydliga dominans av Calvados ger hela vinet en stor rund kryddighet.
Toner av bakad päronpaj, äppelkoncentrat, kvittenpaj, kal mineralsten.
Det är även ett visst drag som jag tycker påminner väldigt tydligt åt en riktigt bra och fatlagrad Cidré.
Syran är helt integrerad, mer omsluten av det varma bakade päronpajen, tillsammans med den kryddiga oxidationen och en viss fetma, bidrar det till en okej balans.

Inget jättestort vin eller komplext för den delen, men mycket personlighet där det under hela kvällen utvecklas och händer mer och mer i glaset.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar