Egendomen uppstod 2006 när bröderna Giacomo och Luigi Oddero delade upp familjens ursprungliga egendom från 1878. Luigi och hans fru Lena skapade sin egen etikett med de 32 hektar de fick efter uppdelningen med bland annat mark i La Morra, Castiglione Falletto och Serralunga d’Alba.
Efter att Luigi gick bort 2009 har egendomen drivits framåt av Lena Oddero och deras två barn Giovanni och Maria. 2012 började Dante Scaglione, tidigare vinmakare hos Bruno Giacosa, att ta över ansvaret för vingård och vinifiering. 2017 anslöt även Francesco Versio som nu är ansvarig vinmakare. Vinerna tillverkas traditionellt.Vinet fick skalmacereras 1mån och jäste helt på skalen utan tillsatser och drogs sedan om på stora Botti fat på 2600liter utav fransk ek, där vinet fick mognadslagras hela 36mån.
Vinet Öppnar upp lite reduktiv och vresig.
1h på karaff gör susen !
Doften är smekande ung med torkade körsbär, viol och jord.
Munnen är fräsch, silkig tsm med halv mogna naggande medium sträva tanniner.
Kroppen är mediumlätt med medium hög syra o pigg fräsch frukt med torkade jordgubbar, solmogna körsbär, läder, nypon och torkade örter. Kostymen är djup o mörk,
toner av läder, svamp och jord i solmogen stil.
Munnen ger dig en Silkig-stil även om 2019 är ett hästlängder mycket mycket bättre vin,
så är denna 2020 bra, men de finns ändå en smygande alkohol hetta i bakgrunden som gör sig påmind, som stör.
Dehär är lite halv ungt idag även om det är väldigt gott så hade ytterligare 3-5år under kork gjort underverk här.
Köp o spara! väldigt bra viner härifrån Oddero, denna lite ung idag bara. Men otroligt gott.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar