Tasovac
Östra sidan av ön finns det många producenter här är korta anteckningar från tasovac
Posip 2022
Super krispigt ståltanks jäst easy gooing krispigt vin inslag av päron o Vit persika relativt generös medium bred kropp med härlig energi. Denna är rätt så bra , jag har testat en handfull olika Posip från området som är anskrämiligt dåliga men denna är riktigt bra i lättsam stil.
Posip sur lie 2021
Jäst på skalen och mognads lagrat på både franska och slavonka fat mellan 300 -750liters, 1år och omdragen ur jästfällningen 6mån på stålfat och ytterligare 1år på flaskan
Vinet är öppet tillgängligt bjuder på mycket tung Autolytisk karaktär med fyllig rostad fat karaktär.
Vinet är mediumfylligt med fint avvägd tyngd på faten , fin krispighet medium syra Inslag av Gula persikor, gula plommon och mandlar fyller gommen, syran hänger kvar bra, dehär är ett bra balanserat matigt vin. Riktigt gott.
Grk druvan är mer knuten
Grk har en pritsighet som påminner om gruner veltliner eller silvaner, inte jätte hög syra men mer oljig kropp med krispig syra men som inte riktigt når fram hela vägen.
Plavac Mali 2022
Ungt vin ståltanks jäst
Inslag av choklad o lakrits o fikon, medium lätt kropp med unga riviga tanniner ett väldigt naket och härligt rent uttrycksfullt och fräscht uttryck utav druvan uppvuxen på rödsandig stenrik fält på hög höjd. Gott.
Jag besöker även
Vinarija Bire som är en mer Hypead producent där ett vin fått medalj i Decanter.
De använder sig utav industri jäst och bara temperatur reguljerade jäsnings metoder som tyvärr eliminerar all form utav terroir känsla, jag blir så överrask över hur sjukt platta och neutrala och så dåliga viner de gör som dels har höga omdömen men även en av öns dyraste priser sjukt vilka dåliga viner de gör här.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar