14 augusti 2023

Balkonghäng på Strandvägen

Huré Fréres Insouciance Rosé
Bas 2019
30% Chardonnay, 30% Meunier & 40% Pinot noir varav 5% är rödvin.
90 % är ståltankjäst och 10% på Foudres.
70% är på basåret 2019 och 30% är på en solera från 1995-2018.
flaskan deggades 2022/03 med 4g dosage.

Inledningsvis snipig och kort men blommar upp med luft och blir sådär härligt sommarläskande med fruktig kropp, toner av rabarber och blodgrape.
Sista glaset är överraskande krutigt och härligt komplext med mycket reduktivt i riktigt riktigt intressant stil mycket gott sista glaset var fantastikgt, så stor lagrinspontential absolut!


Gaspards Brochet 333.b
hans bascuvée på lika delar Chardonnay Meunier o Pinot noir
på basårgången 2018 och likadelar 2017 o 2016 som reserviner.
alla viner jäser spontant på gamla ekfat och berikas med väldigt mycket batonnage.
Vinet deggades helt utan dosage 2022

Direkt från start härligt rostad och matig i stilen, med bred o brödig kropp med stor smörig o rostat nötig med fyllig mogna äpplen, med härlig energi, men förlorar viss energi med luft precis som föregående flaskor jag druckit känns inte som den vinner mycket på lagring. då syran och energin faller längst med tiden i glaset. mycket gott och härligt men inget vidare speciellt att spara på.


Jules Brochet Prémice 
Pierrics bascuvée som är på hälften Chardonnay från vingårdsläget Le Nord du Mont Ferre i Taissy planterad 1969
o andra hälften på Pinot noir från vingårdsläget Le Champs aux Buissons i Mailly planterad 1965
drygt 80% är från basåret 2019 och resten är på reservvin från 2015-2018.
Vinet är spontanjäst helt vilt utan kontroll på en blanding utav både nya och begagnade ekfat både från Bourgogne o Champagne men även enheldel begagnade fat ifrån Selosse.
Vinet deggades 2022

Initialt så inleds vi med viss ung skarp fräshör men har direkt vid luft dendär alldeles helt unika säregna profilen med selosse-ek & oxidation och jästfällning, en helt magisk arom. Vi har ett stort krämigt och helt magiskt vin med toner av grillad annanas, macadamia nötter, kanderade mandlar, grillade ostron, rökig mineral och massor utav dyra bourgognefat , helt magiskt som alltid , helt klart en ny förälskelse.
dehär är för mig en solklart ny helt fantastiskt favorit topp producent som är  på min absoluta topplista. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar