16 juli 2023

Savart Accomplie med 16-bas

Frédéric Savart l'Accomplie
Deg2020/12

80% Pinot noir
20% Chardonnay
50% 2016
50% 2015
Hälften av vinet är jäst på ekfat i ca 9mån
resten på ståltank.
Icke malolaktiskt jäst.
Vinet buteljerades juni 2017 och fick 42mån på jästfällningen i flaskan.
innan de deggades 2020 med 4g Dosage.


Vinet öppnar upp lite knutet till att börja med, väldigt stram med härligt intensiv och typisk savart nos av kalk.

Dag2 Är vinet mycket mer tillgängligt.

Savart kräver verkligen lite mer utav sin drickare, nu kommer det igång på riktigt, med denhär speciella identitet som verkligen savart alltid ger avtryck utav.

Vinet blir stort intensivt, med mycket mycket blommig kropp med härligt rostad karaktär tillsammans med varma gula plommon, bakade äpplen, kanderade mandlar o nougatkrisp. Allt översköljs utav en rejäl dos av härligaste kritiga saltiga mineraliteten som ger sån härlig ryggrad utav stramhet.
Jo jag har sagt det förut och säger det igen minnst 3år gäller det att spara innan man öppnar en flaska Savart, belöningen blir ofast störts efter de fem första åren, men jäklar va gott Accomplie och vinerna ovanför är, det är så svårt så svårt att hålla tassarna borta bara



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar