Grosbois var ännu en härlig ny-upptäckt för mig. Som jag först stiftade bekantskap med i höstas tack vare Martin .
Instegsvinet La cuisine de ma mére är egentligen inte så mycket att orda om här är det enkla syror och flirtig frukt som dansar på tungan, helt utan tannin-struktur men på en anmärkningsvärt sett inga jobbiga defekter eller toner man ogillar som jag annars allt för ofta kan komma över mycket enkla rödviner.
Gabare 2010 kommer från en 6ha stor sluttning. här har vi en medelålder på stockarna om 40år. Jordmånen är mycket sandberikad och 2010 höll man ett skördeuttag på 40hl/ha.
Nosen är väldigt tät, givetvis mycket ung med toner av finkornigt grus. Vinet går igenom förbluffande silkigt-lent. Vågor av paprikacreme och vildhallon sköljer sig förbi och små små nyanser av vanilj smyger i bakgrunden. Alltsammans bärs upp korrekt av den livliga syran som är tydligt körsbärs-dominerad. Detta är ett vin som bjussar på len och mycket elegant frukt och rakt igenom en relativt välintegrerad tannin-känsla, bra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar