20 november 2014

En provning ifrån KvarnholmenLarmandier-Bernier Chemins d'Avize 2009 (Deg 2013)

Expressiv och väldigt blommig nos. Vinet går in med fin krämighet, men med väldigt ungt och hårda uttryck i kraftigt mineralisk krita. Kroppen är lång och håller i väldigt bra, dethär är ett utav få viner man verkligen upplever har låg dosagé då både frukten och hela karaktären andas otroligt stramt åt krusbärshållet. Cheimns d Avize är ett vin med bra kraft men är i dagsläget otroligt ungt men man märker tydligt koncentrationen och potentialet i vinet

Larmandier-Bernier Vielle Vigne de Cramant 2006


Oxidativ och aningens nötig nos,
Inledningsvis väldigt fet med brända nötter, bakade äpplen och aningens bränd ved.
Halvfylligt uttryck och mmassvismed härlig och frisk syra utan att vara för störande, en lätt nötig och väldigt frisk skumpa med mycket frisk och mineralisk cramant karaktär.
överlag är denna nollsexa en väldigt friskt vin med bra tyngd och att den är fatlagrad ger dendär sista touchen som Chemins Avize saknar då det inte alls är samma tryck.
Denna nollsexa är givetvis väldigt ung och frisk i uttrycket, men är så mycket mer tillgänglig, givetvis har den vilat ett par år mer än vad Chemins har gjort.

Cédric Bouchard Roses de Jeanne Les Urules 2010 (Deg 2014/04)

Ger direkt en skön fauna av kryddor, starkt örtiga toner och mycket stjälkiga toner som man ofta finner i Ursules, vinet är förvånansvärt öppet, dock i ett klart ungt uttryck. men jämför man med andra årgångar funkar de inte alls lika bra i sitt unga stadie som denna 2010a visar på.
Vinet går in direkt smekande lent, otroligt krämigt och initialt med rik, söt o flirtig frukt.
Detta ger alla runt bordet en direkt upprusande positiv övveraskning !

Frédéric Savart Expression 2010 (Deg 2014/08)

Direkt ifrån öppnandet är det bombastiskt och öppet, initialt upplever man nästan att det är drickfärdigt ifrån start.
Kraftiga drag av röda äpplen och bakade päron allt insmort i en fantastisk vaniljparfym. Dethär är den kraftigaste och häftigaste Savart alla runt bordet har testat, en stor överraskning, nästan alla sätter högre poäng på Savart än Bolly 90an...
Ulysse Collin Les Maillons 2010 (Deg 2014/03)
Helt stängd ifrån start och genom hela kvällen.
Jämförelsevis mot andra årgångar som ter sig på helt andra vis är tian den mest kompakta och svåröppnade utav alla Maillons, låt bli detta vin i många år framöver!

Jérome Prévôst Les Béguines 2010 (Deg 2013)

Halvöppen, relativt pigg, väldigt halmig och örtig nos med en heldel bränd honung
Vinet är överlag piggt, ganska kraftigt, lite halvklumpigt men har en stor personlighet.Bollinger la Grande Année 1990
Mogen och härligt vidöppen nos med alla de typsiska bolly parfymerna här med en klar dominans av duxelle. Toner av mandelkaramell och kola.
Vinet ger en elegant och kraftig upplevelse, med bra koncentration är det allt man önskar av ett relativt moget vin, med perfekt integrerad syra, det ända man kan anmärka på är att det saknar lite utav dendär sista trycket, det finns ingen vidare personlighet..
Krug Rosé (första utgåvan, bekräftat ifrån Olivier Krug själv)
Skönt koppar färgad, direkt med massor av energi.
Doften är väldigt kompakt och andas Krug i en väldigt finess-rik stil.
Lager på lager av tjocka krug nyanser dansar så som bara en sagolik klassiker kan göra.
Vågor av smultron marmelad, skogsbär och bränd brioche med körsbärskompott.
Allt inpackat i en av de finaste kostymer. Elegansen en mogen krug är o-beskrivlig detta är något som måste upplevas!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar