20 juni 2024

Panachesweden sortiments provning

CavisteMartin dukar generöst upp en liten line-up utav sitt breda sortiment:

Vi börjar med bubbel:
Breton Vouvray Methode traditionelle öppnar upp bred gyllenegula äpplen med mogen och bjussig frukt. lite sötmogen mycket matvänligt bubbel i den fylliga och rikliga chenin skolan, riktigt bra start!

Vi får testa förra årets Sancerre (2022/2021) ifrån Delaporte Chavignol blanc & Rosé är båda överraskande rikliga och förvånandsvärt breda, inte bara syra och mineralité, utan med breda smöriga drag, gula plommon, gula äpplen, finessrik mjuk mineralité och rosén med sin lätta fatnyans är synnerligen behaglig. överaskande hög kvalie härifrån!

På den röda sidan,
är det omöjligt att kapitulera ifrån Descombes Cru Chiroubles otroliga charm, en Beaujolais som verkligen har allt, en otrolig skärpa och syra på frukten, som är så otroligt len samtidigt som det inte bara är josigt och lätt utan längden och mineralitén är otroligt. Bästa bojo jag haft på länge så sjukt gott och friskt detta.
Åt helt andra hållet med josighet, så är Principianos Barbera mycket mer väldstrukturead med lätt kryddiga och lädriga drag, fortfarande med härligt josig körsbärs frukt, men seriöst lång djup, otroligt bra Barbera.
Men när Langhe Nebbiolon hälls upp blir jag påmind om varför Piemonte o Nebbiolo är oslagbart, sval mineralton, chark, läder, jord, skogsbär, grus, torkade rosor,  torkade körsbär,  torkade nypon, lång djup otroligt personligt vin med lätt kropp med lång smak, strama tanniner hög syra, en helt oemotståndligt ren och galet bra Nebbiolo!

Vi får oxå testa Le Grappins 2022 som egentligen inte släpps förrens veckan efter, hans Savigny Beaune.
Är förvånansvärt tillgänglig på frukten direkt ifrån popp, allt man drömmer om; mosade gubbar, skogshallon, rispad läder, jord, fallnalöv, örtkvist. allt ihop packad i fullkomlig silkessmekande i gommen jag älskar denhär ofiltrerade ärliga silkiga stilen, mogen frukt, pigg syra otrolig längd och elegans. wow så bra !






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar