15 september 2021

Producent besök Pavicić

Posip selection 

Lagrad med sin jästfällning på stålfat med omrörning 1år.

Stram citrus grape och melon toner med bra bett, medium fylligt seriöst och välgjort vin. 

Påminner mycket om en Alsace pinot gris från ett varmt år. 


Bogdanuša

Doftar mycket friskt gräsigt, päron, honungs melon. 

Krispigt mycket friskt, somrigt vin med väldigt Grön dominerad frukt. 

Svansen är kort men fräsch o krispig. 



Plavac Mali barrique 

Lagrad på amerikanska ekfat ett år. 

Djup mycket varm rubinröda nyanser av lakrits & körsbär. Viss cab-vibbar utav lagerblad & peppar oxå.

Vinet är mycket pepprigt stor obalans mellan rökiga fat och unga tanniner, även i kombo med mat så går inte riktigt Vinet ihop helt. Visst kan lagring få ihop allt men nä ärligt talat är det många olika aspekter här bakom varför detta inte är någon vidare rolig plavac, när det finns så mycket bra producenter runt om i området.




Plavac Mali Podhum.

Vingårdvin från sandiga jordar mognad på slovonsk och ungerska fat.

Doftar oxiderad merlot mycket fruktig och mogen och mycket köttig och oxiderad.

Vinet är silkig mer balans mellan frukt och kraft vi har mycket likheter med kraftiga franska Merlot viner fråga mig inte hur men dehär var riktigt bra och intressant

Oxå farcinerande hur det kan vara så långt ifrån föregående flaska. Visst det är mycket varmt och smakrikt men fin balans mellan fat och strävhet.



Plavac Mali selection. 

Vingårdsvin ifrån södra sidan utav ön.

Stor doft av vanlijiga fat.

Smörigt len attack följt av mycket fruktiga o mycket varma drag, Vinet är brett, komplext vin med nyanser av peppar lagerblad körsbär björnbär, följt av en eldighet som avslutar på o angenämt vis


Prosek

Mycket isig och fräscht inte som ett ice wine men inte långt ifrån med sina krispiga persikor o apelsinigt fräscha nyanser trots 130g i restsötma.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar